Heeft u schulden?
Samen lossen we het op

U heeft schulden?

Stam gerechtsdeurwaarders – incasso en juridische dienstverlening hecht veel waarde aan sociaal verantwoord incasseren. Daarom hebben wij op deze website veel aandacht besteed aan informatie en de ondersteuning van schuldenaren. Daarnaast richten wij ons op het duurzaam oplossen van schulden. Wij hebben het SVI keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren en werken volgens de hiervoor geldende richtlijnen.

Keurmerk SVI

Wilt u onafhankelijk advies en/of hulp bij schulden?

Wilt u onafhankelijk advies en/of hulp bij het aflossen van uw schulden? Probeer dan gebruik te maken van (vrijwillige) schuldhulpverlening. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende websites:

Schuldenwijzer is een online platform dat mensen met schulden een eenvoudig en beveiligd inzicht geeft over de eigen schulden en daarbij horende informatie.

U kunt ook gebruik maken van het gratis landelijk telefoonnummer 0800-8115. Het gebruik is anoniem en de medewerkers kunnen u in contact brengen met lokale hulp.

Als u hulp zoekt bij het onder controle krijgen van uw financiële administratie kunt u bijvoorbeeld via de beschermingsbewindvoerder of een curator terecht op rechtspraak.nl: Wat is bewind | Rechtspraak

Wilt u uw schuld betalen of deels aflossen?

Als u een verzoek tot betaling heeft ontvangen en u heeft hier vragen over? Neem dan hier contact met ons op. Als u snel en veilig wilt betalen, ga dan naar direct betalen, of klik op het iDEAL logo in uw digitale brief.

Wilt u een betalingsregeling treffen?

Als u een afbetalingsregeling wilt treffen, activeer dan uw account in ons online portaal of log in. U kunt hier een betalingsregeling aanvragen via het regelingsformulier. Uw voorstel zal eerst door de schuldeiser beoordeeld worden. Gaat deze niet akkoord dan ontvangt u een tegenvoorstel of er wordt een nieuwe betaaltermijn gesteld.

Online dossierinzage

Als u uw account in het online portaal heeft geactiveerd kunt u 24 uur per dag uw online debiteurendossier inzien. U vindt daar informatie over de hoogte van uw schuld en wanneer u de eerstvolgende betaling moet doen.

Beslagvrije voet berekenen

Als er beslag op uw inkomen is gelegd heeft u recht op een minimumbedrag: de beslagvrije voet. De beslagvrije voet die voor u is vastgesteld, vindt u terug op het overzicht dat u ontvangen heeft van de beslaglegger. Dit overzicht heeft u nodig om de beslagvrije voet te kunnen controleren met de rekentool. Deze rekentool is anoniem. Dat betekent dat uw gegevens nergens worden opgeslagen. Wilt u het resultaat van uw eigen berekening bewaren? Zorg dan dat u het resultaat opslaat op een eigen apparaat. Bereken hier uw beslagvrije voet.

Heeft u vragen en wilt u contact?

Voor vragen kunt een email sturen naar info@stamdeurwaarders.nl. U kunt ook gebruik maken van ons inloopspreekuur elke dinsdag van 9.00 uur tot 10.00 uur. Het inloopspreekuur is bestemd voor iedereen. U kunt in een kort persoonlijk gesprek samen met een deskundig medewerker van ons kantoor uw situatie bespreken en kijken wat de beste oplossing is in uw geval. Het is noodzakelijk dat u wel zoveel mogelijk documenten meeneemt die betrekking hebben op uw kwestie.

U heeft van Stam gerechtsdeurwaarders – incasso en juridische dienstverlening een aanmaning of een exploot ontvangen. Een exploot is een officieel stuk dat alleen door een gerechtsdeurwaarder aan uw adres mag worden bezorgd. Om meer uitleg te geven heeft de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) bijsluiters opgesteld. Deze bijsluiters zijn geen vervanging maar een aanvulling op het exploot en de mondelinge toelichting door de gerechtsdeurwaarder. Download hieronder de bijsluiter van uw keuze.

Bijsluiters
Betekening vonnis
Aanzegging ontruiming
Bankbeslag
Beslag op inboedel/auto/ander motorvoertuig

Voor bijsluiters in de talen Engels, Duits, Frans, Turks en Arabisch kunt u de website van de KBVG bezoeken.

Bereken hier uw beslagvrije voet.

Als dienstverlener doen wij ons uiterste best. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Wij nemen uw klachten serieus omdat dit kan leiden tot een verbetering van onze dienstverlening. Om uw klacht zo goed mogelijk af te handelen is het van belang dat u zo duidelijk mogelijk omschrijft wat er precies is gebeurd en waar u niet tevreden over bent. Hier vindt u het klachtenformulier.

Bedreigingen, intimidatie, vernielingen, verbaal of zelfs lichamelijk geweld. Agressie komt niet vaak voor, maar toch. Iedere keer dát het gebeurt, is één keer teveel.

Direct betalen

Direct veilig, snel en eenvoudig betalen.

Online portaal schuldenaren

Registreer u voor een account en vraag een betalingsregeling aan en krijg inzage in uw dossier.

Beslagvrije voet

Bereken hier de beslagvrije voet.

Ik wil contact

Maak gebruik van ons inloopspreekuur of gebruik het contactformulier.